Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı veri akışının anlık olarak sağlanabilmesi ve birçok noktanın doğru bir şekilde takip edilebilmesi açısından fazlasıyla önem taşımaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte her kurum ve iş yeri, pazarlama ve satış açısından maksimum avantajı sağlamak amacıyla internet ortamında yer almaktadır. Ancak dijitalleşme aşamasında kurumsal firmaların atması gereken adımlardan biri de güvenliktir.
Veri saklama, depolama ve akışını sağlayan kurumsal web sitelerinde sunucu alt yapısının problemli olması durumunda sitede birçok sorun meydana gelebilmektedir. Veri depolama ve yedekleme sisteminin tamamen güvenilir ve sağlıklı bir şekilde oluşturulması gerekmektedir. Bu sayede doğru bir sunucu alt yapısı oluşturarak mümkün olmaktadır.
Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı, verilerin fiziksel olarak saklanmasını gerektirmediği için güvenlik açığında oluşturacak sorunları minimuma indirmektedir. Ayrıca milyonlarca kullanıcısı olan bütün uygulama ve sitelerin en önemli parçası sunucu altyapısıdır. Veri kaybı yaşanmaması ve herhangi bir saklama sorunuyla karşı karşıya kalınmaması açısından kurumun en uygun sunucu seçimi yapması gerekmektedir.
İçerik Başlıkları
Kurumsal Firmaların Sunucu Seçimi
Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı, sitenin korunabilmesi ve devamlılığı açısından önem taşımaktadır. Ayrıca bu firmalar, bünyesinde barındıkları teknolojik altyapıları ve sitelerindeki veri işleme şekillerine göre kendilerine uygun olan sunucu hizmetinden faydalanabilmektedirler. Her işletme için uygun olacak ve verimi en üst düzeye taşıyacak sunucu stili farklıdır. Bundan dolayı sunucu hizmeti satın almadan önce kuruma sunulacak sunucu modelini ve kurumun teknoloji haritasının detaylı bir şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Bu analizler doğrultusunda kuruma verilecek doğru sunucu hizmeti bulunmaktadır.
Sunucu Çeşitleri Nelerdir?
Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı, özel veya standart paketler arasından doğru seçimi yaparak işletmeniz için en verimli sunucuyu kullanabilirsiniz. Kullanım amaçları farklı olan 11 farklı çeşit bulunmaktadır. Bunlar genel olarak şu şekildedir;
- Dedicated server,
- VDS server,
- File server,
- Database server,
- Web server,
- Domain Name System (DNS) Server,
- Cloud server,
- Simple Mail Transfer Protokol (SMTP) server,
- Virtual sunucu,
- Network server.
Bu çeşitler kullanım amacına göre değişmektedir. Ayrıca bu sunucuların hepsi sanal sunuculardır ve ‘’Cloud Server’’ (Bulut Sunucu) olarak adlandırılmaktadır. Sunucuların web sitelerine sundukları avantajlar oldukça fazladır.
Sunucuların Kurumlara Sağladığı Avantajlar
Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı sağladığı avantajlar ile işletmenize dost olmaktadır. Bunlar şu şekildedir;
- Üst düzey güvenlik imkanları
- Her an ve her yerden sağlanabilen erişim basitliği
- Harcanan masraf azalır ve bu sayede ciro artışı elde edebilirsiniz.
- Yazılım için harcanan miktarın azalması ve fazla personel çalıştırma gerekliliği kalmaması,
- En önemli avantajı ise sizlere sağlayacağı zaman tasarrufudur,
- İyi hizmet ve işlevselliğin maksimuma erişmesiyle birlikte rekabetçi piyasalarda kurumunuzu en üst düzeye çıkarmaktadır.
Sunucular kurumlarınıza yukarıda verilen avantajları sağlamaktadır. Bu avantajlara sahip olmak ve site, uygulamalarınızın en üst düzey güvenlik önlemleriyle korunması için doğru olan sunucuyu satın alabilirsiniz.
Kurumsal Sunucu Hizmeti Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Etkenler Nelerdir?
Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı siteden alınan verimi en üst düzeye çıkartmaktadır. Bu işletmeler sunucu hizmeti almadan önce firmanın dijital teknolojilerinin analizlerine dikkat etmelidirler. Kurumun çıkarılacak teknoloji haritasında veri işleme ve toplama potansiyeli, paylaşım gibi sanal nitelikleri göz önüne alınmalıdır. Bu sayede tüm server işlemleri başarılı bir şekilde ilerlemektedir.
İşletmelerin web sitelerinin sorunsuz bir şekilde her an çalışması gerekmektedir. Kurumsal firmaların barındırdığı veri tabanının, kesintisiz ve yüksek hızda olacak bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bu sebeple hizmetlerin yanı sıra olası bir aksi durumda veri kurtarma yetisine de sahip olması gerekmektedir. Bundan dolayı her firmanın sitesine uygun olacak ve potansiyeli en üst düzeye taşıyacak sunucuyu bulması için dijital veri analizi yapması gerekmektedir.
Sunucu Hizmetinin Maliyeti Nasıldır?
Kurumsal firmalar için sunucu altyapısı, hem maliyeti hem de hizmeti açısından işletmenin en önemli parçası olmaktadır. Ayrıca bu sunucu hizmeti, devamlılığı olan ve 365 gün 24 saat şeklinde verilen bir hizmettir. Kesintisiz olan bu hizmet bozulmamaktadır. Herhangi bir arıza yapmamaktadır.
Sunucu altyapısı alacak her kurumun elbette bu hizmete ayıracakları bütçe değişmektedir. Her bütçeye uygun sunucu bulabilmektesiniz. İşletmenizin yerinde bulunan durumların hiçbirisi bu bulut sunucularında yaşanmamaktadır. Bu sayede fiziksel güce ihtiyaç duyulmamaktadır. Ayrıca sunucu hizmetinin maliyeti sizlere yalnızca bu hizmeti alırken ödediğiniz miktardır. Sürekli bakım masrafı karşılamanız gerekmemektedir. Bu sayede sitenizi bekleyecek olan facialardan korursunuz.
Leave A Comment