Serverler kullanıcıların veri bilgilerini saklayan ve depolayan ünitelerdir. Sunucu seçimi İyi bir server altyapısının olması hem veri güvenliği hem de sistem içerisinde yer alan bilgilerin uzun vadeli olarak saklanabilmesi adına büyük önem taşır. Özellikle sanal sunucu kiralama sürecinde güvenilir bir altyapının tercih edilmesi siteye yönelik herhangi bir tehdit unsuru oluşmaması adına büyük önem taşır. Fiziksel halde bulunan sunuculara dair kaynakların farklı sanal sunucular ile paylaştırılması işlemine VPS Server olarak adlandırılır. VPS serverlar RAM, CPU, disk vb. sunucu kaynaklarının paylaştırıldığı sanallaştırılmış sunucular olarak da tanımlanabilir. Günümüzde vps server kiralama işlemi pek çok firma adına gerçekleştirilebilmekte ve bu işlem diğer sunuculara göre farklı avantajlar barındırmaktadır.
İçerik Başlıkları
Neden VPS Server?
VPS server’lar 0’e varan sanal disk özelliği ile geliştirilmiş bir depolama yapısına sahiptirler. Bu sayede vps server kiralama ile ultra hızlı SSD disk özelliğinden faydalanma olanağı mümkündür. Kontrol panellerinin geliştirilmiş olması ve sunucu erişiminin hızlı bir biçimde yapılabilmesi de bu durumun avantajlı bir sonucudur. Kurumsal donanımlara sahip olmasıyla sanal sunucu kiralama sürecinde güçlü işlemci özelliği ile hizmet veren VPS serverlar yüksek performans eşiğine uygun olarak çalışırlar. Windows veya Linux VPS gibi sistemlerden tercihinize ve talebinize en uygununu seçmeniz de mümkündür.
VDS Sunucu Nedir? Avantajları Nelerdir?
VDS sunucular VPS ile benzer nitelik taşıyan performans ve altyapı açısından geniş kapsamlı ağ erişim desteği sunan server sistemleridir. Root erişim özelliği ile siteyi kullanan kişilere geniş kontrol imkanı sunan vds sunucu birçok firmanın da kiralama sürecinde tercihi haline gelmektedir. Kullanıcılara özel olarak tanımlanan disk alanları benzer süreçte kullanım halinde de performans anlamında olumsuz bir etki oluşturmamaktadır. Bu durum vds sunucu kiralama için tercih kriterlerini arttıran bir etmen olarak dikkat çekmektedir. Talep ettiğini güvenlik yazılımını rahatlıkla kurabileceğiniz VDS hostingler trafiğe yönelik dalgalanmaları minimalize edebilmektedir. Bu nedenle vds sunucu kiralama sonrası trafik yoğunluğunuzun yüksek olması nedeniyle yükleme dair bir gecikme oluşmaz.
Sunucu Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sunucuların kiralanma sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Bu özelliklerin başında sunucunun internet hızı gelir. Web sitelerinin ihtiyacını karşılayabilecek sunucu hızları hem kullanıcı performansı hem de kesinti oluşmaması adına oldukça önemlidir. Bu nedenle fiziksel sunucu kiralama veya sanal sunucu kiralama fark etmeksizin sunucunun hızına dikkat etmek gerekir.
Sunucunun mevcut disk alanı ve bant genişliği de ele alınması gereken bir kriterdir. Site sunucunun megabayt kapasitesi ve sitede kullanılan dosyalar göze alındığında küçük ve büyük çaplı işletmeler için farklı MB değerlerinden söz etmek mümkündür.
Kullanılan müzik, resim, e-posta hizmeti, video gibi verilerin yoğunluğu arttıkça megabayt yüksekliğinin zorunluluğu da artacaktır. Özellikle fiziksel sunucu kiralama işleminde ihtiyaçlarınıza yönelik bir sunucu kiralamanız önerilir.
Sunucuların Genel Özellikleri ve Programlar
Sunucuları kiralarken dosya gönderme ve yönetme sürecinde tercih edilecek kontrol panelinin web sitenize uygun nitelikte olması gerekir. Aynı zamanda güncelliğini koruması ve siteniz için yapmak isteyeceklerinize yönelik hizmet verebilmesi de önemli bir maddedir. Sunucu tarafından desteklenen yazılımlar bu bağlamda sayfa yapınıza uygun olmalıdır. Siteniz için bir sunucu seçimi yapmadan önce sayfa yapınızı ve ileriye dönük sayfanızı ne kadar geliştirmek isteyeceğinizi de göz önüne olarak buna uygun bir versiyon ve yazılım tercihinde bulunmalısınız. Siteniz için kullandığınız yazılım dilinin her an güncellenebilecek nitelikte olduğunu unutmamalı, bu doğrultuda sayfanızı geniş kapsamlı olarak değerlendirerek sizin için en efektif ve hızlı sunucuyu tercih etmelisinizdir.
Leave A Comment